30 Mayıs 2012 Çarşamba

Anadolu Feneri

Evimizin penceresinden baktığımızda karşıda gördüğüm Yuşa Tepesinin hep ilersini merak etmişimdir, yemyeşil görünür bana oralar.
Eşim ile yolla çıktığımızda nereye gideceğimizi bilmiyor olurum, bi şekilde yol hep farklı yerlere götürür bizi. Bu seferde şansıma Kanlıca iskelesine gelip meşhur Kanlıca Yoğurdunu yemek, üzerine pudra şekeri ekip ışıl ışıl denize karşı banka oturup, biryandan üstümüz başımız pudra şekeri olup bir yandan da kaşıklaya kaşıklaya yoğurdumuzu yemek oldu :)
Anadolu Feneri'ne götüren yokuş yolu tırmanırken arkamıza bakıp uzakta Levent, Maslak semtlerinin oluşturduğu betonarme binaların, göğe yükselen gökdelenlerin siluetini görerek aslında çokta uzakta olmadığımızı fark ediyoruz. Buna rağmen çiçeklerin, yeşilin, değişen havanın temizliği ve hafifliği ile içimizi huzur kaplıyor. Yokuşu aşıp Anadolu Feneri Köyü'nün tabelasına vardığımızda ise "Hoşgeldiniz" yazısı ile mutlu oluyoruz.
Anadolu Feneri gözetme kulesini gördüğümüzde eşşiz bir manzara bize kucak açıyor.Karnımızın acıktığını ise gelen kokular ile daha da anlıyoruz. Fenere komşu olan Caminin arkasında bulunan dik merdivenlerden inip yamaca kurulu kuş yuvası gibi olan balık lokantası dinlenmek, eşşiz manzaraya bakıp yemek yemek için harika bir yer!!
kanlıca yoğurdu

kanlıca iskelesi


kanlıca iskelesi kanlıca yoğurdu

anadolu feneri yolu

anadolu feneri yolu

anadolu feneri yolu

anadolu feneri köyü tabelası

anadolu feneri tabelası

anadolu feneri manzarası

anadolu feneri kuşbakışı

anadolu feneri manzarası

anadolu feneri kaptanın yeri

anadolu feneri kaptanın yeri

anadolu feneri sahil

utangaç köpek


Ballıkayalar Kanyonu

İstanbul'dan kaçış noktalarınızdan bir diğeri de Ballıkayalar. Yaklaşık 1saat uzaklıkta İzmit sınırları içinde. Göletleri, deresi, şelalesi ve yemyeşil tabiatıyla trekking yapmak isteyenler için birebir. Dağcılık sporuyla ilgileniyorsanız yakından tanıdığınız bir bölge olduğuna hiç şüpemiz yok :) Ballıkayalar Kanyonu'nda konaklama tesisi bulunmuyor, kamp yapmak ya da piknik yapmak isterseniz burası kaçırılmayacak biryer. Sırt çantanızı, fotoğraf makinenizi ve mayonuzu alıp kayalıklara tırmanmaya başlayabilirsiniz..

ballıkayalar tabiat parkı

ballıkayalar kanyonu

tavşanlıköyü

ballıkayalar kocaeli gebzeballıkayalar tabiat parkı


ballıkayalar dağcılıkballıkayalar dağcılıkballıkayalar dağcılık

ballıkayalar tabiat parkıballıkayalar kanyonu

ballıkayalar gölet

ballıkayalar gölet

ballıkayalar trekking

tabiat parkı

ballıkayalar piknik alanı

ballıkayalar sazlıkballıkayalar şelale


trekking

ballıkayalar trekking

ballıkayalar trekking

ballıkayalar trekking

28 Mayıs 2012 Pazartesi

Maşukiye

Şehrin gürültüsünden kaçmak ama çokta uzaklaşmak istemiyorsanız Maşukiye tam anlamıyla sığınak gibi. Yemyeşil ormanı, tertemiz havası, şelalesi ile doğa harikası bir yer. Haftasonu gidilecek ilk duraklardan biri. Kayak merkezi Kartepe'nin eteklerinde yer alan Maşukiye, alabalık,kömür ateşinde kaşarlı mantarı, salatası ile lezzet durağı, çay içmek ayrı bir keyif.(şuan bile ağzım sulana sulana yazıyorum :) ) Biz de ne zaman farklı bir şehre gidemezsek havada güzelse atlarız motorumuza, rüzgarı hissede hissede varırız Maşukiye'e.
yamaha motorsiklet 
yamaha motorsiklet 
alabalık çiftliği

alabalık çiftliği

maşukiye çay keyfi

maşukiye

uyuyan köpek

maşukiye

maşukiye


maşukiye

maşukiye


maşukiye

alabalık

alabalık



maşukiye


maşukiye

maşukiye

maşukiye