15 Ağustos 2012 Çarşamba

Kalkan

Kalkan'a eşimin Almanya'dan ilkokul arkadaşını ve ailesini görmek için günübirlik gittik. Kalkan küçük bir koya kurulmuş liman yerleşkesi. Turizm merkezi olduğunu etrafınızdaki bir çok yabancı konuktan anlayabiliyorsunuz. Biraraya gelmeden önce limana inip halk plajında ayağımızı denize sokup, mekanlara göz gezdirdik. Heredot'un "yıldızlara en yakın yer" dediği Kalkan, yatların yanaştığı marinadan, yanyana dizilmiş barları, balık lokantaları, incik boncuk satanların yanısıra butikleri, pansiyon ve otelleri ile sıcacık butik bir ilçe burası.

Minik bir halk plajı bulunuyor. Şemsiye ve şenzlogların uygun fiyata kiralayabiliyorsunuz. Plajda birde soğuk su havzası var. Okadar soğukki Kalkan'ın bunaltıcı sıcağında çok iyi geliyor :)
Sahil boyunca uzanan farklı konsepte dekore edilmiş cafelerinde buzlu kahvelerinizi yudumlayabileceğiniz alanlar oldukça fazla.






Plajdan sıkılıp farklı koylara gitmek isterseniz tekne turları bu isteğinizi hemen karşılıyor. Biz bir kaç tane tekne turu yapanların panolarını çektik. Dilerseniz buralardan bilgi alabilirsiniz.





Hepberaber olmak için bir gece konaklamak üzere Aşiyan Hotel'de kaldık. Sahiplerinin sıcak karşılamaları ile evinizde hissedeceğiniz bir butik burası. Dinlenmek ve çocuklarla vakit geçirmek için uzun bir süre havuzda geçirip dik yamaçlara kurulmuş villaları, Kalkan'ın konumunu seyredaldık.




Akşam eğlence durağı olarak barları ve restaurantları seçebilirsiniz. Olimpiyat zamanına denk geldiğimiz için sokaklara yayılmış sandalyeler, barkavizyon ile yansıtılmış ekran tatile gelenleri coşkulandırmış ve bir okadar da heyecandırmıştı. Öncelikle akşam yemeğimizi yemek için sahilde bulunan şık bir restaurantı seçtik. Korsan Meze adındaki bu yerde sakin, hoşça vakit geçirdikten sonra, Kalkan'ın küçük ama herşeyi bulabileceğiniz sokaklarında dolaşmaya başladık. Hayli kalabalıktı. Hediyelik eşya olarak ben bu el yapımı çini tabakları beğendim. Ama farklı alternatifler seçmek isterseniz incik boncuklar, el boyama halılar, etnik kıyafetler de satın alabilirsiniz.





Atilla'nın Almanya'dan ilkokul arkadaşı Hakan ve Bochum'da Kleingut adında kafesi olan eşi Katharina...


Kalkan'dan ayrılırken bizi yolculayan Aşiyan Hotel sahipleri ve Eşimin arkadaşı... 



3 yorum:

  1. Gezen- görenler tarafından yazılan
    şeyler her zaman daha güvenilir oluyor. Kalkana gitmekte tereddütteydim, artık gidebilirim. Yazı ve fotograflar için teşekkürler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba! Yazınız için çok teşekkür ederiz, çok mutlu olduk :) Haftasonu fethiye'deydik baya biriktirdiğim gezi rotalarımız var. Bir yandan da işler dolayısı ile paylaşamadık. Ancak Kalkan'a gitmeyi düşünüyorsanız bu dönemler en güzel zamanlarmış meyerse. Haftasonu için gittiğimiz ölüdenizde denize girdiğimiz gibi şuanda bronz şeklinde yeni yaz tatilden gelmişiz gibi :) Kalkan'ın havası yazın çok nemli ve sıcak bu dönem lokum gibidir hava.. İyi gezmeler dileriz, sevgiler :)

      Sil
  2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil