18 Ağustos 2012 Cumartesi

Yuvarlakçay

Sıcak günlerden bunalıp serinlik sevenlerin rotası olan Yuvarlakçay, Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde bulunuyor. Doğa harikası olan bu yer asırlık çınar ağaçlarının gölgesinde soğuk suyun üzerine kurulmuş Çınar Restaurantı ile balık, tandır gibi lezzetli yemekleri yiyebileceğiniz olanak da sağlıyor.
Yaz kış aynı sıcaklıkta olduğunu öğrendiğimiz su 10 derece :) Karpuz çatlatan cinsten denir ya tam da burası için kullanabiliriz. Soğuk suda yüzmek isterseniz sanırım bir kaç saniyeden fazla duramazsınız. Öyleki bir cesaretle girdiğim suda en fazla 5-10 saniye kadar durup, bacaklarımı hissedemeyip etrafta tirtir titreyerek dolaştım. Eşim öyle mi! En sevdiği yer burası okadar uzun kalıyorki hayret edersiniz :)
Hatta iddia bile yapmış restaurant, 5 dakika durursanız meşrubat, 10 dakika durursanız yemek 15 dakika durursanız mezar taşı hediye diye :))







Dağın eteklerinden bir oyuktan çıkan bu suyu merak edip gitmeye karar verdikten sonra asıl maceramız başladı. Burayı öğrenen turistler uygun su geçirmez ayakkabı ve yürüyüş sopalarıyla hazırlıklı gelmişler. Ayaklarımda şıpıdık parmak arası terliklerimle başladık yürümeye. Terliğim kaçtı, yoğun soğuk su akışı ayaklarımı hissetmeme neden olsada sonuna ulaşmak harika bir deneyim oldu :)





terliğimin tekini bulduğumuzda :)


Asırlık çınarların beklediği suyun ve insanların sesini duyurmak için, Yuvarlakçay üzerine kurulması planlanan hidro-elektrik santraline ve bu amaçla yapılmakta olan doğa ve ekosistem tahribatına karşı Biz de Yuvarlakçay'ı korumaya destek veriyoruz.

1 yorum: