22 Kasım 2012 Perşembe

İztuzu Fethiye

Sabaha yağmurla uyandık. Nerdeyse Aralık ayına giriyoruz, yaz modundan kurtulmak için havanın bozması mevsimi anlamıyla yaşamamız için ideal ;)

Güneyde hava ılık.. Üzerinize bir hırka ya da zaman zaman yağmurluk almanız yeterli oluyor.

İztuzu plajı için Dalya'nın merkezinden geçiyor ve yola koyuluyoruz. Eşimin anlattıklarına bakılacak olursa uzun bir sahil yürüyüşümüz olacak el ele :)

Yolumuza kaplumbağa çıkıyor. Aslında onların yaşadığı doğal hayatın içindeyiz. Hemen durup biraz izledikten sonra (belliki karşıdan karşıya geçmesi uzun sürecek :) ) alıp kenara koyuyoruz.


Dalyanın merkezinde caretta carettaların cenneti olduğunu belirten heykeli görüyoruz.
Caretta carettaların güvenip yavrularını emanet ettikleri bir plaj olması da ayrı heyecanlandırıyor beni.


Bir tarafı tatlı su diğer tarafı Akdeniz olan bu kumsalın uzunluğu 5400 metre. Deniz kaplumbağalarının yumurtalarını bıraktığı sahilde güneşlenme alanınız denizden biraz daha geride. Tahta kütüklerle işaretli. Hatta yumurtalarına zarar verilmemesi için evcil hayvanların girişi yasak.

Sağlı sollu nar ağaçlarının eşliğinde İztuzu'nun genel görünüşünü görüyoruz. Deniz ile kumsalın dansı, güneşin ışınları ile oluşan görüntü doğanın yaratıcılığının sınırsız olduğunun en güzel kanıtı.



Arabamızı park ettikten sonra deniz kaplumbağalarının üreme alanındasınız tabelası ile karşılaşıyoruz. 20:00 ile 08:00 arasında kaplumbağaların sahile çıktıkları düşünülürse kamsala giriş yasak.


Ve uzun sahilde yürümeye başlıyoruz. Kumsalda kumların arasında delikler görüyoruz. Yengeçler birinden çıkıp diğerine giriyor.



İşteee karşınızda deniz kaplumbağası!!!! :)))))
Deniz kaplumbağalarını göremeyeceğimi anlayan ben kendi caretta carettamı çiziyorum :) 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder