21 Ocak 2013 Pazartesi

Gümüşdere Plajı

Hava kar topluyor söylentilerine kulak kabartmamıza rağmen harika bir haftasonu ve beraberinde hafta başını geçirdiğimiz şu günlerde, lodosun verdiği bahar coşkusu ile evimizde güneşe karşı güzel bir kahvaltıdan sonra dışarı çıktık. Sarıyer'de oturmamızın en büyük avantajı olarak gördüğümüz plajlar ve orman, bu seferde bizi yanıltmadı. Deniz tuzunu yüzümüzde hissedeceğimiz yere doğru yol aldık.

rumeli kavağı
Rumeli Kavağı'nın eşsiz manzarasına karşı demlendikten sonra rotamıza karar veriyoruz.

Gümüşdere Köyü'ne vardığımızda köy halkı neredeyse kahvehanelerde bir araya gelmiş, köyün yaşlıları sandalyelerini dışarı çıkarmış kemiklere ihtiyaç duyulan d vitaminini almak için güneşe karşı keyifle oturuyorlardı. yağmur sonrası birikmiş suda temizlenmeye çalışan kazlar ise izlemeye doyulmayacak şekilde oynaşıyorlardı. :)

kaz


Gümüşdere Plajı, karadeniz kıyısında yaz aylarında iğne atsan yere düşmeyecek şekilde denize girilebilecek mekanlar arasında. Halk plajı giriş ücretinin 20 TL olduğunu öğrendiğimiz ancak kış ayı olduğu için uzun sahilinde ailenizle, sevdiklerinizle, eşinizle keyifle yürüyüş yapacağınız bu yere Sarıyer'den Gümüşdere minibüslerine veya Hacıosman metro istasyonundan kalkan 152 numaralı otobüslerle ulaşabiliyorsunuz.

gümüşdere plajı

gümüşdere plajı

Altın sarısı incecik kumu, uzaklarda sıra sıra demir atmış bekleyen gemiler bizi atmosferine alıyor. 
Başı boş gezen sahipsiz köpekler ise tüm sevecenliği ile karşılıyor bizi.

gümüşdere plajı


Henüz el değmemiş kumsalda bizden başka ayak izi yok, deniz kabukları ise halı gibi serilmiş önümüze. Çeşit çeşit deniz kabuklarını toplamak yerine bozulmadan kalmasını tercih ediyoruz.

deniz kabukları

deniz kabukları

deniz kabukları

Duşların boşluğunu fırsat bilerek şarkılar söyleyip eğlendik :))

gümüşdere plajı



Çocuklarınızı kumsalda oynatmak, köpeğinizle uzun koşular yapmak, eşinizle el ele keyifli bir yürüyüş hayal ediyorsanız kış güneşi yüzünü gösterdiğinde kimselerin aklına gelmeyecek plajlara gitmeyi artık listenize ekleyin ;)

3 yorum:

  1. Merhaba ben deniz kabugunu toprakta gormeye bayilirm tatile gitmeme fagmen hic bi yerde goremedim esimde turkiyede olmadini soyledi ben gormeyi cok istiyotum gercrkten oyle bi yer warmi yada belirli zamanlardami deniz kabugu sahile vuruyor tam yeri varsa yada bildiniz bi yer gitmeyi gormeyi cok istiuorum bilgilendirirsenz cok mutlu olurum:-)

    YanıtlaSil
  2. Merhaba ben deniz kabugunu toprakta gormeye bayilirm tatile gitmeme fagmen hic bi yerde goremedim esimde turkiyede olmadini soyledi ben gormeyi cok istiyotum gercrkten oyle bi yer warmi yada belirli zamanlardami deniz kabugu sahile vuruyor tam yeri varsa yada bildiniz bi yer gitmeyi gormeyi cok istiuorum bilgilendirirsenz cok mutlu olurum:-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba bizde bu görüntüye fena halde vurulduk sizin gibi düşünen arkadaşlarımızda bu plaja gitmeye karar verdiler sadece deniz kabuklarını görmek için... Kış güneşi gördüğümüz bu dönemler Gümüşdere Plajı bir harika.. Kimsecikler yok; bu nedenle de deniz kabuklarını rahatsız eden kimseler olmamış... Nerde yaşıyorsunuz? Zaman kaybetmeden bu hafta sonu kısırkaya, gümüşdere gibi Sarıyer'in uzun sahil pilajlarında eşinizle elele deniz kabukları eşliğinde yürüyün deriz... :))

      Sil