3 Nisan 2013 Çarşamba

İznik Kerametköy Ilıca

Muhteşem bir haftasonunu geride bıraktık. Yaz güneşini iliğimize kadar hissettiğimiz muhteşem bir Pazar Günüydü.
Ani bir hareket ile çantamıza attığımız havlu, tshirt-şort ve bikini ile düştük yollara. Sarıyer'de denize atlayanları gördük ama okadar da cesaretli değildik ne de olsa cemre henüz suya düşmedi değil mi? :)

Havanın güzelliği en çokta motor gezmelerimizde tadı çıkıyor. Sıcak hava dalgasını yüzümüzde hissede hissede vardığımız Topçular feribotu bir hayli kalabalık gibi. Motorun avantajı ile en öne geçiyor rahat rahat feribota biniyoruz. Çocukları ile yolculuk yapanlar martıları mesken tutmuş bile biraz çubuk kraker çocuğa birazı da martılara...


Rotamıza feribotta karar veriyoruz. Köylerin içinden geçe geçe ulaşacağımız yolumuzu çiziyoruz.


Tavşanlı'ya vardığımızda yeşilin paleti gösteriyor kendini. Kuşlar cıvıl cıvıl. Tezek kokuları, çiçek ve toprak kokusu geliyor. Atmosfer okadar farklıki..


Ruhumuzu dinlendiriyoruz...



Köylerden geçerken "hoşgeldiniz" diye sesleniyor köylüler. Çocuklar el sallıyor bize. Kahvehanelerin önünde oturan amcalar elleriyle selamlıyorlar. İnsanlar gülümsüyor...



Yılan gibi ilerleyen yol, İznik Gölü'nün tabak gibi gözükmesi ile bizi büyülüyor. Dağların arkasında dağlar yükseliyor. Sanırım tepesinde karlar bulunan dağ Uluğdağ...



Yol üzerinde şakır şakır su sesi geliyor Ilıca kaynak suya çok yaklaştığımızı anlıyoruz. Şelale gibi olan bu sular havaya oranla okadar sıcakki buhar yükseliyor.  




Şifalı Su Ilıca tabelasından girdiğinizde havuz gibi kaynak suyu önünüze çıkıyor. Giriş ücreti kişibaşı 3 Tl. Soyunma kabinleri ve karnınızı abur cuburlarla doyurabileceğiniz bir bakkal var. Ama demlediği çaydan içmek en keyiflisi.



Yaz kış Ilıca'nın su sıcaklığı 25 derece kadar. Taşların arasından kabarcıkları görüyorsunuz. Sıcak olduğu için okadar keyifliki. Gezginseniz ve meraklıysanız görmenizde fayda var :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder