24 Mayıs 2013 Cuma

Güveçte Türk Kahvesi


facebook adresi için tıklayın!
Eğer bu soruya "denemedim" diyorsanız adresi işte burada! Türk kahvesiz günü geçirmeyenler, güne kahvenin kokusuyla başlayanlar, gün ortasında arkadaşlarla sohbet ederken içenler bir de güveçte yapılmış Türk kahvesi'nin bol köpüğünden içip sunumuyla keyif almak istiyorlarsa çömlekçi çarkının hala hızlıca dönüp maharetli ellerle şekillendiği Çömlekçi Hasan Usta'nın kızının açtığı bu cafeye uğramaları gerekiyor.
Göksu deresinin yanında yer alan bu şirin cafede ağaçların gölgesinde oturuyor sabırla çömlekte gelecek kahvelerimizi bekliyoruz güne ayılmak için eşimle. Atilla'nın spor akedemisinden arkadaşı olan Hasan Ustanın kızı Şebnem işletiyor burayı.



Türk kahvesinin yapılışı kadar içiminin de bir usulu var. Sunumu ile aheklenmiş olan çömlekte türk kahvesinin yanında ikram edilen lokum ve su zenginlik katıyor. Sudan bir yudum alıp ağzınızı çalkaladıktan sonra çömlekteki Türk Kahvesinin eşsiz tadına bakıyorsunuz. 
Kokusu ile zihninizi canlı tutarken kahvenin faydaları da cabası. 



Kahvemizi bitirip hala canlı tutulan üretime devam eden atölyeye gitmek için sabırsızlanıyorum. 


Küçük çömlek saksıların içine dikilmiş bu kaktüsler rengarenk, hediyelik olarak alabileceğiniz alternatif bir karnaval oluşturuyor. Çömlek saksılar, Türk Kahvenizi yudumladığınız çömlek fincana kadar bir çok çeşit bulabileceğiniz üretiminin hiç durmadığı bir yer burası.



Hasan Usta ile ilgili bilgiyi linkten okuyabilirsiniz. Sanat çevresinin yakından tanıdığı Hasan Usta'nın atölyesinden bir çok ünlü seramikçi, ressam geçmiş birlikte çamur yoğurmuşlardır.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder